logo

Meer dan 40 jaar specialist in verkoop, onderhoud en reparatie van tuin- en parkmachines

Geschiedenis Van Blitterswijk Tuin- en Parkmachines B.V.

Al meer dan 40 jaar het beste advies en service

Van Blitterswijk Tuin- en Parkmachines B.V. is een echt familiebedrijf. Al meer dan 40 jaar kunt u vertrouwen op het beste advies op het gebied van tuin- en parkmachines alsmede het onderhoud en reparaties daarvan.

Twee rechterhanden en een gereedschapskist

De geschiedenis van Van Blitterswijk Tuin- en Parkmachines B.V. begint in 1978 als Dhr. E. van Blitterswijk Sr. voor zichzelf als monteur begint en reparaties en onderhoud van kleine tuin- en parkmachines gaat uitvoeren. Dit deed hij in een klein schuurtje in Moordrecht met naar wat men wel eens zegt, twee rechterhanden en een kist gereedschap. Naast de tijd die hij in dit schuurtje doorbracht werkte hij ook nog twee dagen in de week als ZZP- monteur bij een loonbedrijf.

De eerste uitbreiding

Omdat in 1983 het schuurtje te klein werd besloot Dhr. E. van Blitterswijk Sr. een gedeelte van een loods aan de Middelweg in Moordrecht te huren. Dit pand had een vloeroppervlak van ongeveer 60 m2 en was dus uitermate geschikt voor reparatie, onderhoud en ook de verkoop van tuin- en parkmachines zoals motorzagen en bosmaaiers.

De groei van een hecht familiebedrijf

In 1984 kwam de eerste versterking vanuit de familie Van Blitterswijk. Zoon F. van Blitterswijk kwam in de zaak werken. Door het verkrijgen van meer naamsbekendheid en de uitstekende service die geboden werd groeide het bedrijf erg snel. Daarom werd in 1985 besloten om naar de andere kant van de loods te verhuizen. Deze kant had namelijk een vloeroppervlak van maar liefst 200 m2. In het jaar 1987 werd Van Blitterswijk Tuin- en Parkmachines B.V. een vennootschap onder firma met de vennoten E. van Blitterswijk Sr. en zijn zoon F. van Blitterswijk.

Een eigen bedrijfspand

In 1987 werd gestart met de bouw van een gloednieuw en geheel eigen bedrijfspand aan de Oostpolderweg in Moordrecht. In mei 1988 kon Van Blitterswijk Tuin- en Parkmachines B.V. het pand betrekken. Met een vloeroppervlak van 475 m2 konden al snel enkele dealerschappen gerealiseerd worden met merken zoals Stihl, Honda en John Deere. Ook werd de eerste werknemer aangenomen, die naast monteur ook vertegenwoordiger was.

De overname en verdere groei

Door de overname van  het bedrijf door Dhr. F. van Blitterswijk in 1996 werd Van Blitterswijk Tuin- en Parkmachines B.V. weer een eenmanszaak. De groei van het bedrijf zette gestaag door en in 1999 had men vijf werknemers in dienst. Ook veranderde in dit jaar de bedrijfsvorm in een Besloten Vennootschap en moest er weer nagedacht worden over een andere bedrijfshuisvesting omdat de huidige locatie te klein werd. In het jaar 2000 kon een mooie bouwkavel van 2500 m2 aangekocht worden op het nieuw te realiseren industrieterrein, Het Ambacht in Moordrecht. Het nieuwe adres werd Ambachtweg 30. Het nieuwe pand wat op deze bouwkavel gebouwd werd, werd in 2001 in gebruik genomen. Dit pand beschikt over een totaal vloeroppervlak van 1650 m2. In 2006 betrad inmiddels de derde generatie Van Blitterswijk, Dhr. E. van Blitterswijk Jr. de drempel van het mooie en grote bedrijfspand.

Dé specialist op het gebied van tuin- en parkmachines

Door de goede dienstverlening is Van Blitterswijk Tuin- en Parkmachines inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 7 werknemers en is het dealer van grote A-merken zoals Stihl, Schäffer, Iseki en Honda. Daarnaast zijn wij inmiddels ook uitgegroeid tot een bekende leverancier en serviceverlener op het gebied van tuin- en parkmachines voor diverse hoveniers, gemeentes, overheidsinstellingen, SW bedrijven, groenaannemingsbedrijven, groenvoerzieners, waterschappen én aannemingsbedrijven in de provincie Zuid- Holland.

Vraag uw scherpste offerte aan

Vrijblijvend & deskundig advies

U krijgt snel antwoord

Voor direct telefonisch advies of voor het maken van een afspraak zijn wij van ma t/m vr van 08.00 - 17.00 uur en za van 08.30 - 12.00 uur bereikbaar op:
0182 372 513

Offerte aanvragen

Stel uw vraag aan Van Blitterswijk

Aanhef*